View to the City

pavilion scan 3editedView to the city
Gallery pavilion, Liverpool
This brief was to design a pavilion in Everton park, which would showcase and celebrate the city through exhibitions – in particular film & media. It would contain four specific areas – a place of reception, gathered space, elevated space and a space with serial engagement within it. The pavilion is made up from two different sections; the entrance is very elegant, an organic shape made from timber and glass, whilst the gallery is a series of hard, angular ‘visiting’ boxes each showcasing a different exhibition. The further you delve into the pavilion the more structured it becomes, referencing to the city itself and urbanisation.
                             
sketch book
pavillionsketchfinal
sketch concepts
sCREENING ROOM
GATHERED SPACE
1-3viewing boxes
serial engagement
pavilion scan 5-61-2
cad renders

render- boxes - enhanced

render random enhanced2

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s